dijous, 21 d’octubre del 2010

M. C. ESCHER

   Avui la Meritxell ens ha ensenyat uns quants dibuixos d´un dels seus artistes preferits: M.C. Escher. Aquest pintor va nèixer a Holanda l´any 1898 i va morir l´any 1972.
    Entre tots hem escollit aquests quadres per a presentar-los al bloc. Ens ha agradat molt aquest autor perque té alguns quadres que fan pensar molt i que te´ls miraries molta estona...

Tres mons, 1955 (litografia)
   Entre tots hem desxifrat el títol d´aquesta obra:
- Hi ha un peix dins de l´aigua.
- Les fulles floten sobre l´aigua.
- A l´aigua es reflexen tres arbres.

Dia i nit, 1938 (gravat en fusta)
   Segons en Genís en aquest quadre hi podem veure el mateix poble de dia que de nit. A ell li agrada més el poble de dia. En Pere ha vist un pont molt petit on hi passa gent. A n´en Ramiro li agraden els vaixells.

Mans dibuixant-se, 1948 (litografia)
   Segons la Irene aquí hi ha dues mans que es dibuixen i que deuen ser de broma. En Gerard ha vist les xinxetes que aguanten el paper. No sabem què és "veritat": si el dibuix o les mans...

Mà amb globus reflectant (detall de l´autoretrat en un espill esfèric), 1935 (litografia)
      En Daniel opina que el aquest senyor deu estar sentat en el banc d´una biblioteca i que segurament és el que està dibuixant. Per l´Andrea aquesta mà és el mateix senyor que es veu dins la bola.

   I el nostre preferit: Relativitat, 1935 (litografia)
   Aquest sí que és impossible de classificar i definir (ens hem fet un embolit intentant explicar-lo!) i és que com el propi autor va dir: Tots els meus treballs són jocs. Jocs seriosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si tens ganes de jugar...